CHEMISCHE ANKERS, VERZEKERD STERK

Een chemisch anker zorgt voor een sterke verbinding tussen het geboorde gat in beton, steen, gipsblokken of andere constructie materialen en een stalen element. Daarbij zijn stalen elementen voornamelijk draadeinden of beton- ijzer, echter kunnen ook sleeves met binnendraad
en andere stalen elementen worden ingezet. De Expandet strategie voor chemische ankers is gebaseerd op twee klanteisen: de hoogste belastingcapaciteit en een zo simpel en brede inzetbaarheid voor een complex product. Sinds de introductie van de eerste generatie ESI mortels in 2006, heeft Expandet voor alle toepassingen met slechts twee producten gewerkt.
 
 

Een product, Duizend namen

In de bouw worden verschillende termen gebruikt voor ankers. Een aantal voorbeelden zijn; chemisch anker, injectiemortel, gelijmde bevestiging, 2-componenten ankers, chemische verbindingen. Chemische ankers worden beschouwd als de "koning onder de verankeringen", omdat zeer hoge belastingen toegestaan zijn en deze in een zeer brede scala aan toepassingen ingezet kunnen worden. Daarom is het het meest vertrouwde bevestigingssysteem met de laagste vervorming. Één M12 draadeind draagt 2760kg in 140mm C20/25 beton!
 

Berekend het!

De Expandet product range biedt oplossingen voor alle toepassingen, inclusief een volledige range hoog kwalitatieve accessoires voor een concurrerende prijs.
 
Klick op onderstaande afbeelding om de hoveelheid en de plaats van de benoodigde ankers te berekenen.  
 

Chemische ankers zijn

  • Gecertificeerd voor bijna alle basis materialen
  • Geschikt voor vele configuraties (diepe en ondiepe boorgaten; dik of dun beton, kleine of grote randafstanden of tussenruimtes)
  • Een oplossing voor zeer veeleisende toepassingen in staal constructies of verankering van zware machines.
  • Toepasbaar met verschillende staallengtes en legeringen van 4,6 gegalvaniseerd tot HCR Staal1.4529, klasse 70
  • Toepasbaar rechtstreeks op het betonnen oppervlak of voor afstandmontage
  • Geschikt voor onbekende materialen en toepassingen, zoals materialen die niet langer toegepast worden of toepassingen in klantspecifieke materialen.

 

Verbeterde mix

De verbeterde chemische mortels zijn hoge sterkte vinylester mortels, die universeel toepasbaar zijn door hun hoge belastbaarheid, ondersteund door vele certificaten en goedkeuren. Met de volume calculator berekent u het benodigde aantal kokers. De Expandet Xtreme Pro chemische mortel is beschikbaar in twee versies;

ESI Xtreme Pro en de EVL Xtreme Pro winter versie. De EVL Xtreme Pro is geschikt voor gebruik tot -20°C en heeft een aanzienlijk kortere uithardingstijd in vergelijking met de ESI Xtreme Pro, die tot -5°C kan worden ingezet

Installatie- en uithardingstijd

Een chemisch anker begint uit te harden op het moment dat de twee componenten gemengd worden. Daarom is de verwerking tijd beperkt en wordt een installatie tijd en een uitharding tijd gegeven. Installatie tijd: Verwerking tijd voordat de uitharding begint. 

Uitharding tijd: Vereiste tijd voordat het anker belast kan worden. 

NB: Op een zeer warme dag is het beton heet en zijn de uitharding tijden korter. Dit verlangt een zorgvuldige werkplanning.

Bereken het benodigde aantal kokers met deze volume calculator!

 Lees de complete Buidling Solutions in pdf-format!